Thursday, May 24, 2012

Doa Terlupa Jawapan & Doa Menghadapi Kesukaran Menjawap




Sekarang ni musim peperiksaan kan. kat UNIMAS ni aku tengok masing - masing busy buat persiapan nak menghadapi final exam. aku pun bertambah - tambah stress la bile saat - saat mcm ni datang. sem ni aku nak target dapat 3 pointer above. okei di kala itu aku pun nak share kan doa - doa untuk kite semua. Semoga berjaya sahabat2 ku semua. Sem ni aku paling takut sekali subjek Islamic Finance ngan Business Information System. Ape- ape pun aku akan cube berusaha untuk buat yang terbaik. Ingat tujuan asal kite, datang dengan sebuah harapan dan pulang dengan sebuah kejayaan. Tolong doakan semua nya berjalan dengan lancar :)





Doa Terlupa Jawapan


Maksudnya: “Ya Allah! Tuhan yang menghimpunkan manusia pada hari yang tiada keraguan padanya. Himpunkan barangan dan maklumat yang hilang daripadaku"





Doa Menghadapi Kesukaran
 

 Maksudnya: “Ya Allah! Tidak ada kesenangan melainkan pada perkara yang engkau jadikan kesenangan padanya. Dan engkau menjadikan kedukacitaan dan kesukaran sebagai mudah dan senang jika Engkau kehendaki.”







3 comments:

akuzle ayu said...

Bagus krn sharing..

P/s: sup belut adalah terbaek n byk zat. Omega 3 yu! Hahahahh..

Qamaruls said...

thx share yer :)

Nur-nba said...

Perkongsian yang bagus.